Κάθε Ελληνική Παραδοσιακή φορεσιά είναι ένα σύνολο Ενδυμάτων,χαρακτηριστικό μιάς ομάδας ανθρώπων πού ζεί μέσα στον Ελληνικό χώρο. Ο λειτουργικός της ρόλος είναι να ντύνει,να στολίζει,το κορμί και να προβάλει στα υπόλοιπα μέλη της τοπικής κοινωνίας την οψη που επιθυμεί εκείνος που την φοράει.

Η Παραδοσιακή Ενδυμασία βασίζεται στήν παράδοση και στη συντηρητικότητα,η οποία προσδίδει μαγικές ιδιότητες σε ορισμένα τμήματα (Κεφαλόδεσμος,ζωνάρι,κ.τ.λ.). Τα ενδύματα μιας συντηρητικής ομάδας τροποποιούνται κατα εποχές κατω απο την επίδραση μιάς δυνατότερης ομάδας. Πάντοτε όμως εξαρτώνται απο τα τοπικά υλικά και το εμπόριο.

Ήπειρος

Η γυναικεία φορεσιά της Ηπείρου διαφέρει απο περιοχή σε περιοχή. Το μαύρο σιγκούνι ή φλοκάτα απο χοντρό μάλλινο ύφασμα,το ρούτι, δηλαδή το πουκάμισο με τα πλευρικά λοξά τμήματα και οι ασημένιες πόρπες στη μέση είναι τα πιό χαρακτηριστικά κομμάτια της.

Η αντρική Ηπειρώτικη φορεσιά χαρακτηρίζεται απο το παντελόνι της (Μπουρουζάνα) το λευκό φαρδομάνικο πουκάμισο, το γιλέκι ,και το λευκό υφαντό ή πλεκτό ζωνάρι. Στα πόδια φοριούνται τσαρούχια και στο κεφάλι σκουφί απο τσόχα ή το καλπάκι απο αστραχάν, σε μαύρο χρώμα.
ΣΤΟΛΗ ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ Νο 6-8-10-12-14
49.00€
δείτε το
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΖΙΤΣΑ
330.00€
δείτε το
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΒΛΑΧΑ
230.00€
δείτε το
Εμφάνιση 1 έως 33 (από 33 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1