Κάθε Ελληνική Παραδοσιακή φορεσιά είναι ένα σύνολο Ενδυμάτων,χαρακτηριστικό μιάς ομάδας ανθρώπων πού ζεί μέσα στον Ελληνικό χώρο. Ο λειτουργικός της ρόλος είναι να ντύνει,να στολίζει,το κορμί και να προβάλει στα υπόλοιπα μέλη της τοπικής κοινωνίας την οψη που επιθυμεί εκείνος που την φοράει.

Η Παραδοσιακή Ενδυμασία βασίζεται στήν παράδοση και στη συντηρητικότητα,η οποία προσδίδει μαγικές ιδιότητες σε ορισμένα τμήματα (Κεφαλόδεσμος,ζωνάρι,κ.τ.λ.). Τα ενδύματα μιας συντηρητικής ομάδας τροποποιούνται κατα εποχές κατω απο την επίδραση μιάς δυνατότερης ομάδας. Πάντοτε όμως εξαρτώνται απο τα τοπικά υλικά και το εμπόριο.

Επτάνησα - Νησιά Ιονίου

Οι γυναικείες φορεσιές στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν περίπου οι ίδιες για όλες τις γυναίκες. Οι περισσότερες είχαν υιοθετλησει τη δυτικοευρωπαική μόδα. Διέφεραν όμως ως πρός τα υλικά, που άλλοτε ήταν υφασμένα στον αργαλειό και άλλοτε ήταν εισαγόμενα απο τη Βενετία, την Πόλη ή τη Σμύρνη.

Η ενδυμασία των ανδρών είναι νησιώτικου τύπου με βράκα πλισαρισμένη, σκούρου χρώματος. Το μαύρο τσόχινο γιλέκο ονομάζεται κουτσομάνα και έχει δύο σειρές αργυρα κουμπιά. Το ζωνάρι είναι μάλλινο ή μεταξωτό, μαύρο ή κόκκινο.  Στό κεφάλι φορούσαν φέσι που αντικαταστάθηκε σε κάποια νησιά απο ψάθινο καπέλο.
Εμφάνιση 1 έως 9 (από 9 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1